Ψαράκι που έχει ψηθεί με τους χυμούς του, το οποίο συνοδεύει λαχταριστή σως!
Υλικά για 2 άτομα:
2 λαβράκια
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο χυμό λεμόνι
2-3 φετούλες λεμόνι
Υλικά για τη σως ψαριού:
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Μερικά κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας χυμό απο φρούτο λεμόνι
Λίγη κάππαρη ψιλοκομμένη
Καθαρίζουμε τα λέπια απο τα λαβράκια και αφαιρούμε τα εντόσθια και αλατοπιπερώνουμε. Με ένα βαμβάκι λαδώνουμε τη σχάρα και ψήνουμε τα ψάρια. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό απο λεμόνι και την κάπαρη. Σερβίρουμε με φέτες απο λεμόνι και μαϊντανό.
Τα ψάρια και η εποχή τους
Υλικά για 2 άτομα:
2 λαβράκια
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο χυμό λεμόνι
2-3 φετούλες λεμόνι
Υλικά για τη σως ψαριού:
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Μερικά κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας χυμό απο φρούτο λεμόνι
Λίγη κάππαρη ψιλοκομμένη
Καθαρίζουμε τα λέπια απο τα λαβράκια και αφαιρούμε τα εντόσθια και αλατοπιπερώνουμε. Με ένα βαμβάκι λαδώνουμε τη σχάρα και ψήνουμε τα ψάρια. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό απο λεμόνι και την κάπαρη. Σερβίρουμε με φέτες απο λεμόνι και μαϊντανό.
Τα ψάρια και η εποχή τους
Απο τα πολύ νόστιμα ψαράκια Αριάδνη μου....ταιριάζει τώρα την περίοδο νηστείας....την καλησπέρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα λαυρακια και με τη σως αυτή πρέπει να συνδυάζονται πολύ ωραία!!! Ότι πρέπει γι'αυτή την εποχή!!! Καλό σου βράδυ !!! Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο, υγιεινό και διαιτητικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα ψαράκια λέμε ΝΑΙ, και μακάρι να τα έτρωγαν όλοι, γιατί υπάρχουν πολλοί "δύσκολοι" στα πέριξ.
Καλό βράδυ Αριάδνη μου!
Ζ.
πωπωπωπω...τελειο και τοσο καλοκαιρινο! βαλε και ενα ουζακι και περναμε τελεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω και εγώ, θέλω και εγώ, θέλω και εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστουμε πολυ για τη συνταγη γλυκια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!
Οτι χρειάζεται για την δίαιτα που όλο αρχίζω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία σάλτσα με την κάπαρη!
Το ψάρι θέλει την τέχνη του για να ψηθεί σωστά και όπως βλέπω τα καταφέρνεις περίφημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και η σως που τα συνοδεύει!
Φιλάκια!
αστέρι, μπραβο!! λαικ ψαρι!! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο ψαράκι δεν λέω όχι ειδικά όταν είναι τόσο περιποιημένο όπως το δικό σου!!! Περίμενα να δω τα πολύχρωμα κεκάκια σου Αριάδνη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή!!!
Δεν τρώω ψάρια δυστυχώς αλλά θέλω να δω και άλλες νηστίσιμες ιδέες <3
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ θεελωωωω και σημερα εχουμε φασολαδα..κλαψ!!!λατρευω το λαυρακι!!!!!Με ξεσηκωσες τωρα αριαδνη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιαα πολλααα
από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σ/κ Αριάδνη μου!!!