Υλικά:
250 γραμμάρια μαργαρίνη
500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι (περίπου 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού)
4 φλυτζάνια του τσαγιού
6 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
100 γραμμάρια κουβερτούρα ή 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια
Σε μια κατσαρόλα (αντικολλητική κατα προτίμηση) λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι να σοταριστεί. Μόλις έρθει στο επιθυμητό χρώμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη να λιώσει, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, τη βανίλια και στο τέλος το ζεστό νερό, με προσοχή και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Λόγω της θερμοκρασίας, θα κοχλάζει το μείγμα μας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην καούμε. Μόλις πίει τα υγρά του, αποσύρουμε απο τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Ενώ είναι ακόμα ζεστός ο χαλβάς, ρίχνουμε τον μισό στη φόρμα και πατάμε το μείγμα καλά με μια κουτάλα. Στον άλλο μισό ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για να λιώσει ή ρίχνουμε το κακάο. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει ελαφρά και βάζουμε και αυτόν πάνω απο τον ήδη υπάρχοντα χαλβά και πατάμε με μια κουτάλα την επιφάνεια. Όσο περισσότερο τον αφήσουμε "να κάτσει" τόσο καλύτερο σχήμα θα έχει και πιο εύκολα θα τον ξεφορμάρουμε ειδικά αν η φόρμα είναι σιλικόνης.
Φαίνεται τόόόόσο λαχταριστό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περάσω αύριο να το σημειώσω!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα!
Πολύ εντυπωσιακός ο δίχρωμος χαλβάς σου Αριάδνη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι και δικό μου αγαπημένο γλυκάκι!
Φιλιά!
η διαφορά είναι μεγάλη στην εμφάνιση, πιο εντυπωσιακός ο δίχρωμος χαλβάς για τους καλεσμένους μας. Πιστεύω όμως ότι και σε γεύση το κακάο μόνο θετικά θα προσθέσει στο γλυκό. Γιατί όχι; Την άλλη φορά θα το κάνω έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο γλυκό μας, κυρίως τώρα που έγινε δίχρωμο ακόμα καλύτερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει η προσθήκη του κακάο, πορτοκάλι και ότι άλλο θέλουμε!!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!!
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μου αρέσει πολύ αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ με κακάο ή κουβερτούρα !!! Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία !!! Καλή σου μέρα και από εδώ Αριάδνη!!! Καλή συνέχεια !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι αυτό το σιμιγδαλένιο γλυκάκι έχει παντού μόνο φίλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι δίχρωμος, με τη σοκολάτα, έχει διπλή γεύση-διπλή νοστιμιά!
Καλημέρα!
Ζ.
Τι πρωτότυπη συνταγή!Pinάρεται αμέσως Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑριάδνη καλημέρα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δίχρωμοι χαλβάδες φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον, γευστικό και οπτικό !!!
Πολύ ωραία ιδέα, ευχαριστούμε !!!
Λατρεμένος ο κλασσικός, πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω και με κακάο ή μερέντα :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά Αριάδνη μου :**
τι χαλβαδάκι τέλειο ειναι αυτό.... για να δώ που θα πασσάρω την συνταγή για να το φάω.... γειά στα χέρια σου
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρεμενο γλυκο και λατρευω καθε εκδοχη του. ευχαριστως λοιπον θα δοκιμασω και αυτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολ,ις εχθες εκανα και εγω το σιμιγδαλένιο χαλβά,Αριάδνη μου,το λατρεύω σαν γλυκακι,ευκολο και νόστιμο,οπώς και η συνταγή που μας παρουσιάζεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Δίχρωμος και σοκολατένιος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος αρνείται μια γερή μερίδα απ΄αυτή τη λιχουδιά!
Καλό απόγευμα
Ζ.
* Κάπου η λογοκρισία του blogger μού έφαγε το προηγούμενο σχόλιο...
Πραγματικά εντυπωσιακός σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Μμμμμ!!! λαχταριστός ο δίχρωμος χαλβάς σου, Αριάδνη μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέω να τον δοκιμάσω αύριο!!!!
Φιλάκια!
πολύ ευπαρουσίαστο γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!
Μμμμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σουκου :)
Από τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά!!Μου αρέσει πολύ η διχρωμία του!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτήν την διχρωμία αλλά και την διπλή γεύση στον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά Αριάδνη μου, την έχω συναντήσει και σ' άλλα φιλικά Blogs.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι παρά το γεγονός ότι έχω πολλές φορές καταπιαστεί με τον αγαπημένο χαλβά σε αρκετές παραλλαγές και υφές...στο "διπλό" δεν τον έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα.
Με βάζεις λοιπόν στο "τριπάκι" να καταπιαστώ μαζί του με την πρώτη δυνατή ευκαιρία.
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Ποιος δεν αγαπά τον χαλβά, Αριάδνη;; Και μάλιστα δίχρωμο, εμπλουτισμένο με σοκολάτα; Εγώ πάντως θα το κεραστώ ένα κομματάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Εντυπωσιακός ο χαλβάς έτσι δίχρωμος και σε φόρμα που τον έχεις κάνει. Δεν είμαι και μεγάλη φίλη του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, οπότε αυτόν τον διαφορετικό ευχαρίστως θα τον δοκίμαζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για ακόμα πιο μεγάλη σοκο-κόλαση, γιατί όχι και σιροπάκι με κακάο από πάνω!