Ήθελα απο καιρό να κάνω ένα πιάτο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα.
Βρήκα με δυσκολία φιλέτο κανγκουρό και με δελέασε. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του μοσχαριού. Αν βρείτε, θα είναι κατεψυγμένο. Ξεπαγώστε και βάλτε το σε μαρινάδα για 1-2 ώρες για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Οι Αυστραλοί το προτιμούν στα κάρβουνα.
Για τη μαρινάδα:
500 γραμμάρια φιλέτο απο μπούτι καγκουρό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Δενδρολίβανο
Κόκκους πιπεριού
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κρέατος (για το μαγείρεμα)
Για τη σάλτσα:
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 μανιτάρια πλευρώτους
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί
Κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Μόλις πιεί τα υγρά του ελέγξτε αν είναι τρυφερό το κρέας του, αν δεν είναι προσθέστε λίγο ακόμη κρασάκι. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Κόψτε τα κοτσανάκια απο τα μανιτάρια κι αν χρειαστεί ξεφλουδίστε τα. Προσθέστε τα στο κρεμμύδι μόλις ροδίσει. Σβήστε με λευκό κρασί ή ρετσίνα. Μόλις πίει τα υγρά του, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και αφήστε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με πιλάφι.
Βρήκα με δυσκολία φιλέτο κανγκουρό και με δελέασε. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του μοσχαριού. Αν βρείτε, θα είναι κατεψυγμένο. Ξεπαγώστε και βάλτε το σε μαρινάδα για 1-2 ώρες για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Οι Αυστραλοί το προτιμούν στα κάρβουνα.
Για τη μαρινάδα:
500 γραμμάρια φιλέτο απο μπούτι καγκουρό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Δενδρολίβανο
Κόκκους πιπεριού
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κρέατος (για το μαγείρεμα)
Για τη σάλτσα:
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 μανιτάρια πλευρώτους
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί
Κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Μόλις πιεί τα υγρά του ελέγξτε αν είναι τρυφερό το κρέας του, αν δεν είναι προσθέστε λίγο ακόμη κρασάκι. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Κόψτε τα κοτσανάκια απο τα μανιτάρια κι αν χρειαστεί ξεφλουδίστε τα. Προσθέστε τα στο κρεμμύδι μόλις ροδίσει. Σβήστε με λευκό κρασί ή ρετσίνα. Μόλις πίει τα υγρά του, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και αφήστε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με πιλάφι.
Πολύ πρωτότυπο! Δεν έχω φάει ποτέ, η σαλτσούλα φαίνεται υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσω (χαχα!) τη συνταγή όμως μπορώ να τη φτιάξω με ένα άλλο κρέας! Καλημερούδια και φιλιά και καλό μήνα :))
ΑπάντησηΔιαγραφή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! περιεργα ενδιαφερον πιατο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα ιδέα ότι τρώγεται το καγκουρώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν κατάλαβα όμως, πόση ώρα χρειάζεται για να μαγειρευτεί??
Μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά μόνο??
Φιλιά!
Ναι μεχρι να πιεί τα υγρά του και αν δεν ειναι τρυφερό προσθέτεις λιγο κρασακι ακόμα
Διαγραφήπολύ εντυπωσιακό!!!! μπραβο που το βρηκες! μπραβο που το εφτιαξες!
ΑπάντησηΔιαγραφήενδιαφερον! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήξερα ότι τρώγεται το καγκουρώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τι μοιάζει;;;
Καλό μήνα!!
Φιλάκια!!
Μοιαζει πολύ με το μοσχάρι και στην όψη και στη γευση
Διαγραφήπου το βρηκες το φιλετο κουκλα? απο σουπερ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πρώτη φορα που το δοκιμασα ηταν απο γνωστη εταιρεία σουπερ μαρκετ και τη δευτερη το βρηκα σε ενημερωμένο κρεοπωλείο
ΔιαγραφήΔεν θα το δοκίμαζα μάλλον γιατι είμαι φοβιτσιαρα με τις νέες γεύσεις αλλά τη σάλτσα θα την φτιάχνω για όλα τα κρέατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πες και το κανες αριαδνη!!!ενοειται πως δεν εχω φαει ποτε και ενοειται πως θα δοκιμαζα ευχαριστως!!!στειλε κανα κομματι αριαδνη μου γιατι που να το βρω εδω!!!η σαλτουλα φαινεται νοστιμηηηη!!!φιλακια πολλα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαγκουρό, αλήθεια ??!! Περίεργο μου φαίνεται :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια χρησιμοποιείς πάντα τόσο ωραία αρωματικά !!!! Η σάλτσα πρέπει να είναι super τέλεια !!
Πολύ ιδιαίτερη συνταγή Αριάδνη μου!!!! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω όταν πέσει στην αντίληψή μου το συγκεκριμένο κρέας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ! Φιλιά!
Δεν το έχουμε συνηθίσει, αλλά αν μοιάζει στο μοσχάρι θα τρώγεται ευχάριστα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο!!
Καλή σου μέρα!
παράξενο μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ήξερα ότι υπάρχει στην Ελλάδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήενδιαφέρον!
καλημέρα και καλό σ/κ Αριάδνη μου!!
Ένταξη με έστειλες τώρα!! Καγκουρό? Τρώγεται? Δεν το είχα σκεφτεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφή