Κυριακή των Βαϊων και το μενού έχει ψάρι.
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
4 φιλέτα πέρκας
4 ντομάτες τριμμένες
6 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κρεμμύδια μεσαία αλεσμένα
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα φιλέτα. Απο πάνω ρίχνουμε το λιωμένο κρεμμύδι, να πάει παντού, μαζί με τις ντομάτες. Βάζουμε περιμετρικά και τις πατάτες , κομμένες σε κύβους. Έπειτα ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τους 2 κύβους λαχανικών θρυμματισμένους, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά και οι ντομάτες. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά. Το ψάρι ψήνεται γρήγορα, οι πατάτες ίσως σας παιδέψουν.
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
4 φιλέτα πέρκας
4 ντομάτες τριμμένες
6 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κρεμμύδια μεσαία αλεσμένα
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα φιλέτα. Απο πάνω ρίχνουμε το λιωμένο κρεμμύδι, να πάει παντού, μαζί με τις ντομάτες. Βάζουμε περιμετρικά και τις πατάτες , κομμένες σε κύβους. Έπειτα ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τους 2 κύβους λαχανικών θρυμματισμένους, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά και οι ντομάτες. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά. Το ψάρι ψήνεται γρήγορα, οι πατάτες ίσως σας παιδέψουν.
Από τα στοιχεία που δίνεις πρέπει να είναι πολύ γευστικό πιάτο !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ !!
Δεν θα έλεγα όχι για ένα πιατάκι κοριτσάκι μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήBlog délicieux !
ΑπάντησηΔιαγραφήBonne semaine !
Anna
κόλασε μας Αριάδνη !!! ευχαριστούμε για τις ιδέες
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω ιδιαίτερη αδυναμία στα ψάρια και τα καταναλώνουμε συχνά!!!!! Αρωματική και ιδιαίτερα νόστιμη φαίνεται η συνταγή σου!!!!!! Σύντομα θα την κάνω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση να έχετε!
ερωτηση...με το κρεμμυδι δεν πρασινιζει το ψαρι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι :) Ίσως επειδη είναι ξερό και όχι πράσινο! Σας ευχαριστω όλες για τα σχολια :) Φιλια
Διαγραφή