Η συνταγή είναι παραδοσιακή απο τη Λατινική Αμερική.
1 κιλό βραστές γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες
Χυμός απο 1 λάιμ/ lime
Χυμός απο 1 πορτοκάλι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκουβο ή 2-3 πιπερίτσες κόκκινες τσίλι ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ τις κάνουμε "κρεμούλα". Έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα αρώματα. Αν δεν τον θέλετε spicy αφαιρέστε το μπούκουβο/τσίλι.
1 κιλό βραστές γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες
Χυμός απο 1 λάιμ/ lime
Χυμός απο 1 πορτοκάλι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκουβο ή 2-3 πιπερίτσες κόκκινες τσίλι ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ τις κάνουμε "κρεμούλα". Έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα αρώματα. Αν δεν τον θέλετε spicy αφαιρέστε το μπούκουβο/τσίλι.
μμμμ καλο πιατο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγλυκοπατατα δεν εχω δοκιμασει ποτε. να η ευκαιρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αριάδνη μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι με τα καυτερά δεν τα πάω καλά...
αλλά φαίνεται υπέροχος ο πουρές και το χρώμα του είναι ξεχωριστό!!
Φυσικά θα προτιμήσω την spicy εκδοχή του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγειρεύω συχνά γλυκοπατάτες, συνήθως στον φούρνο με κάποιο κρεατικό, αλλά και σαν πουρές είναι υπέροχες!
Καλό απόγευμα!
Φαίνεται τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Νεφέλη
Να πω την αλήθεια μου ο πουρές δε με συγκινεί ιδιαίτερα, αυτό όμως φαίνεται καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου αρέσει σαν ιδέα και το ότι είναι καυτερό το κάνει ακόμα καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήαα τέλεια ιδέα για συνοδευτικό! Την αγαπώ πολύ την γλυκοπατάτα τελευταία, η συνταγή αυτή δεν θα μου ξεφύγει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κι εγώ θα προτιμούσα την καυτερή της εκδοχή. Το κάνω pin για δοκιμή και είμαι σίγουρη ότι θα κάνω εντύπωση! Φιλιά και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://artdecorationcrafting.blogspot.gr/
Λατρεύω τις γλυκοπατάτες,μου αρέσει πολύ αυτή η πικάντικη συνταγή!!! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφή