Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Κουρκουμάς ο ευεργετικός

Ο κουρκουμάς είναι μια κίτρινη θαυματουργή ουσία.
Πρόκειται για μπαχαρικό με χώρα προέλευσης τη Νότια Ασία. Παράγεται απο τις ρίζες της κιτρινόριζας, τις οποίες αφού βράσουν, ψήνονται και αλέθονται με αποτέλεσμα τη σκόνη. Οι ιδιότητες της, σύμφωνα με μια βόλτα στο διαδίκτυο, είναι θαυματουργές. Παρέχει ηλιακή προστασία, είναι αντιφλεγμωνώδες, αντικαρκινικό και προλαμβάνει τη νόσο του Alzheimer. Μελέτες έδειξαν πως βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερίνης και στη μείωση των θρομβόσεων.

10 σχόλια:

  1. Έχω βρει μια καλή συνταγή με ψάρι και κουρκουμά και μάλλον θα το δοκιμάσω!Καλώς σε βρήκα και καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ!
      Ναι ναι δοκιμασε και μοιρασου τη :) Εγω εχω με κοτοπουλο και κορκουμα, μια παραλλαγή Ινδικής συνταγης

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα, Αριάδνη!!! Καλή αρχή σου εύχομαι!!! Εγώ πάντως από τότε που έμαθα για τις ευεργητικές ιδιότητες του κουρκουμά (για τη νόσο Alzheimer), δεν λείπει ποτέ από τη κουζίνα μου...Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Αριαδνη μου!
    Δεν το ηξερα.
    Πολυ χρησιμο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω το ήξερα και το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα σε συνταγες με κοτόπουλο, όπως αναφέρω και πιο πάνω :)

      Διαγραφή
  4. Πράγματι είναι μια θαυματουργή ουσία αλλά και πεντανόστιμο μπαχαρικό!
    Καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον χρησιμοποιώ κάθε μέρα στη φρέσκια σαλατούλα μου! Είναι όλα όσα λες και ακόμα παραπάνω! Αν κάποιος δεν μπορεί να συνηθίσει τη γεύση του, μπορεί να βάλει στο ντρεσινγκ του λίγη μουσταρδίτσα. Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα. Ναι η γεύση του είναι λιγάκι παράξενη για τους γευστικούς κάλυκες του Έλληνα :)

      Διαγραφή