Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Πένες με πικάντικη κόκκινη σάλτσα

Μεσημέρι Σαββάτου και στο σπίτι έχουμε πάντα ζυμαρικά.
500 γρ. πένες
Ένα κουτάκι ντοματάκια
Ελαιόλαδο
Λίγο λευκό κρασί
Ένα ξερό κρεμμύδι
Μια σκελίδα σκόρδο
Κύβο λαχανικών Maggi
Αλάτι
Κόκκους πιπέριου πράσινο, μαύρο, ροζ και λευκό κοππανισμένα
Κόλιανδρο
Καπνιστή πάπρικα
Θυμάρι
Μαιντανό

Βράζουμε τις πένες και μεσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και στην κατσαρόλα λιώνουμε μαργαρίνη και ρίχνουμε το μισό κυβο λαχανικών να λιώσει. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή τηγανάκι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ψιλοκομμένο σκόρδο στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τα ντοματάκια, το λευκό κρασί, το αλάτι, τους κοπανισμένους σπορους πιπεριού, τον κόλιανδρο, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, το μαιντανό και τον υπόλοιπο κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο.

Σερβίρεται με φέτα, τριμμένα τυριά και λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί.

8 σχόλια:

  1. Πάντα αγαπητή πρόταση το ζυμαρικό. Μου αρέσει που χρησιμοποίησες πολλά πιπέρια...και εγώ έτσι κάνω! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταία άρχισα να τα εκτιμώ τα πιπεράκια!
      Βοηθουν και το μεταβολισμό, μια χαρά!

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω μακαρόνια! Ο,τι να 'ναι! Αρκεί να είναι ζυμαρικά! Φιλιά πολλά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για, γιαααα, έρχομαι με χαρά απο Ισπανία να σε δω και να φάμε μαζί!

    Θα τα ετοιμάζω έτσι αλλά δεν θα μπάλω πιπέρι γιατί τα παιδιά δεν το τρώνε ακόμα.

    Φιλιά και ευχαριστώ. Καφεδάκι παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη συνέχεια στην Κυριακή μας :)
      Και φιλιά μεχρι τη μαγευτική Ισπανία

      Διαγραφή
  4. Aριάδνη μου εύχομαι καλοτάξιδο να είναι το μπλοκ σου
    με αρκετές εύκολες και γρήγορες γαστρονομικές απολαύσεις !
    Μια και θέλω να περνώ ελάχιστο χρόνο πλέον στην κουζίνα μου ,
    κάθε γρήγορο, απλό και νόστιμο φαγητό είμαι πρόθυμη να το
    δοκιμάσω... τα χόρτα με τα αυγά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ και
    οι πατατούλες γιαχνί με φετούλα και ελιές είναι από τα αγαπημένα ...

    Την καλημέρα και τα φιλιά μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, θα ανεβαζω και δικά μου πιάτα, αλλά κάνω έρευνα για να συγκεντρωσω πολλές παραδοσιακές συνταγές για να μην χαθούν στο πέρασμα των χρόνων!

      Καλη Κυριακή :)
      Σε φιλώ

      Διαγραφή