Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Πατάτες γιαχνί

Παρασκευή και την τιμητική τους σήμερα έχουν οι πατάτες γιαχνί!
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Ζωμός Λαχανικών
Πάπρικα
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Δάφνη

Όταν ζεσταθεί λίγο το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό λαχανικών (σε επόμενη ανάρτηση θα σας πω, τον τρόπο που μπορείτε να κάνετε και σεις σπιτικό ζωμό). Ρίχνουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε κόψει σε κυβάκια και τις καλύπτουμε με νερό. Τέλος ρίχνουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να βράσει.

4 σχόλια:

  1. Καλως σε βρηκα ,ευχαριστω για την επισκεψη στο μπλογκ μου.Το φαγακι σου νοστιμο και οτι πρέπει τωρα για τη νηστεια,ελπιζω να τα λεμε,εχω ενα προβλημα να γινω μελος στο μπλογκ σου, δεν μου επιτρεπει, θα προσπαθησω αργοτερα,φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλώς ήλθε η Άνοιξη........
    Μ'αρέσουν πολύ οι γιαχνί πατάτες αλλά δεν βάζω κύμινο και δάφνη. Δίνουν ωραίο άρωμα;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και διακριτικό. Και γω στην αρχή φοβόμουν τη δαφνη, αλλά έδεσε ωραία :)

      Διαγραφή