Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Οι πιο τραγανές φτερούγες κοτόπουλου

Πιο τραγανό πανέ δεν έχετε ξαναφάει!
Υλικά για:
Τέσσερις φτερούγες κοτόπουλου
Αλεύρι
Ένα αυγό
Λίγη φρυγανιά
Λίγο σιμιγδάλι χοντρό
Μείγμα μπαχαρικών

Πλένουμε τις φτερούγες και τις πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά σε ένα κουπάκι με τη φρυγανιά, το σιμιγδάλι και το μείγμα μπαχαρικών

Τις αφήνουμε για λίγα λεπτά παναρισμένες στο πιάτο και ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι. Εγω τις τηγάνισα λόγω άσβεστης πείνας, αλλά καλύτερα είναι να τις ψήσετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο.

Μείγμα μπαχαρικών έχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα μπαχαρικών. Αν είστε στην Αθήνα επισκεφθείτε τα μαγαζιά στο κέντρο, στην Αιόλου. Σε άλλη ανάρτηση θα σας δείξω πως μπορείτε να κάνετε το δικό σας μείγμα :)

Το φαγάκι αυτό εκτός απο μεσημεριανό, είναι ιδανικό για μπουφέ και πάρτυ!

5 σχόλια:

  1. Kαλή σου μέρα!! Ωραιότατο είναι ...........εγώ το κάνω με μπουκιές κοτόπουλου με αυτό το παναρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι :) Και σε σνίτσελ χοιρινό μπορείς να το κάνεις, αν είναι χοντρή η φετούλα. Καλή όρεξη :)

      Διαγραφή
  2. τραγανό!! μια χαρά.. καλώς σε βρηκα, δεν μπορω ν αγιω μελος του μπλογκ , κατι έχει ο μπλογγερ... θα τα λεμε ομως... (στην λιστα ιστολογίων μου! )... νασαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φούρνος είναι καλύτερη επιλογή όσο αφορά τις θερμίδες! Έτσι έχουμε και γεύση και σιλουέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή