Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σπιτικός ζωμός λαχανικών

Μπορούμε να κάνουμε και εμείς πεντανόστιμους ζωμους για τα φαγακια μας.
4 καρότα καθαρισμένα
2 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα
4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
2 μικρά κολοκυθάκια
2 πράσα δίχως τα πράσινα φύλλα τους
Κλωναράκια σέλινου, μαϊντανού, άνιθουκαι βασιλικού
3 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι σε κόκκους

Βράζουμε τα λαχανικά όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε στραγγίζουμε το ζωμό μόνο του σε ένα ταπεράκι ή σε παγοθήκες για την κατάψυξη. Διαφορετικά τα διαλύουμε όλα στο μπλέντερ για πιο κρεμμώδη υφή. Στην κατάψυξη συντηρείται αρκετό καιρό, στη συντήρηση 2-3 μέρες το πολύ. Εναλλακτικά έχουμε μια vegan σουπίτσα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου