Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου

Γευστικός και ξεχωριστός.
Ένα κοτόπουλο μεγάλο σε ηλικία (αν ειναι χωριάτικο) ή μεγάλο σε μέγεθος τεμαχισμένο
Δυο φύλλα δάφνης
Δύο καρότα καθαρισμένα
Δύο κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα
Κλωναράκια μαϊντανού
Κλωναράκια βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι σε κόκκους

Βράζουμε όλα τα υλικά για αρκετή ωρα και έπειτα αποσύρουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Το ζουμάκι συντηρείται 2 μέρες στο ψυγείο και αρκετούς μηνες στην καταψυξη. Αν θέλουμε λιώνουμε στο μπλέντερ ζουμάκι και λαχανικά.

4 σχόλια:

  1. Νοστιμότατος πρέπει να σου έγινε ο ζωμός!!! Άσε που είναι και πολύ χρήσιμος!!1
    Καλή εβδομάδα και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη εβδομάδα Κική μου!
      Ετοιμάζω ακόμη μια αναρτηση με ζωμο πουλερικών μούρλια, μονο αυτο σου λέω!!!!!!

      Σ ευχαριστω πολύ για τη συμμετοχη :)

      Διαγραφή
  2. ετσι μπραβο τι πιο ευκολο και πιο νοστιμο που εχουμε μαθει με τα κυβακια φιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω πρόβλημα χώρου στο καταψύκτη μου αλλιώς ιδανικά θα είχα πακετάκια έτοιμο για χρήση! Μεταξύ μας ούτε ένα δωμάτιο-κατάψυξη δεν με φτάνει! Υπέροχος ο ζωμός σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή