Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Σπαγγέτι με πάστα μανιταριών και ντομάτα

Νηστίσιμη και λαχταριστή πρόταση
Θα χρειαστούμε για 4 άτομα:

500 γραμμάρια σπαγγέτι Νο10
Ένα κύβο λαχανικών
Δυο κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ένα κρεμμύδι ξερό
Πάστα μανιταριών
Ντομάτα ψιλοκομμένο
Μαϊντανό
Λίγο λευκο κρασί
Θυμάρι

Σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο βράζουμε τα μακαρόνια μας. Τα στραγγίζουμε και στην κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και το μισό κύβο λαχανικών. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει ρίχνουμε την πάστα μανιταριών και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Τον υπόλοιπο κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι,  λίγο λευκό κρασί, μαϊντανό και το θυμάρι. Αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να ρουφήξει το ζουμάκι του σε δυνατή φωτιά.

Σερβίρεται με τριμμένο κίτρινο τυρί ή με φέτα και λευκό ή κόκκινο κρασάκι.

Καλή σας όρεξη

2 σχόλια:

  1. Τρελαινομαι για μανιτάρια, δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ σε πάστα. Θα την βάλω σε πρόγραμμα να την φτιάξω την συνταγή σου!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μανιτάρια ταιριάζουν υπέροχα σε αυτή τη συνταγή! Τα μακαρόνια είναι μεγάλη μου αδυναμία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή