Όποιος αγαπάει το κοτόπουλο και τα μανιτάρια ας σηκώσει πηρούνι!
Υλικά:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβα
3-4 δαφνόφυλλα
1 κεφάλι σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο
2 κύβους λαχανικών ή κρέατος (προαιρετικά)
Mix τεσσάρων πιπεριών
Σουμάκ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε γυάλινο πυρέξ (ταψί, γάστρα ό,τι έχετε.) Ρίχνουμε τα μαζί και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεπλύνει ( αν είναι κονσέρβας) ή αν ειναι φρέσκα ξεφλουδίζουμε το καπελάκι τους και κόβουμε την άκρη απο το κοτσανάκι τους. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο. 3 σκελίδες τις κόβουμε σε φετούλες και τις ρίχνουμε στο ταψάκι. Αν μας πειράζει στο στομάχι, αφαιρούμε το φύτρο τους στη μέση. Τις υπόλοιπες σκελίδες τις τρίβουμε στο ειδικό εργαλείο ή στον τρίφτη και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Εκεί ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το mix πιπεριών, το σουμάκ, τους κύβους και ανακατεύουμε καλά (εγω χρησιμοποιώ το γουδί) μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να γινουμε παχύρευστη κρέμα. Τη ρίχνουμε στο πυρέξ και φροντίζουμε το κοτόπουλο να είναι καλά καλυμμένο με τη "κρέμα". Προσθέτουμε και τη δάφνη και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα όπως είναι το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 1 μιση ώρα περίπου, ελέγχοντας τα τελευταία λεπτά.
Υλικά:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβα
3-4 δαφνόφυλλα
1 κεφάλι σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο
2 κύβους λαχανικών ή κρέατος (προαιρετικά)
Mix τεσσάρων πιπεριών
Σουμάκ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε γυάλινο πυρέξ (ταψί, γάστρα ό,τι έχετε.) Ρίχνουμε τα μαζί και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεπλύνει ( αν είναι κονσέρβας) ή αν ειναι φρέσκα ξεφλουδίζουμε το καπελάκι τους και κόβουμε την άκρη απο το κοτσανάκι τους. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο. 3 σκελίδες τις κόβουμε σε φετούλες και τις ρίχνουμε στο ταψάκι. Αν μας πειράζει στο στομάχι, αφαιρούμε το φύτρο τους στη μέση. Τις υπόλοιπες σκελίδες τις τρίβουμε στο ειδικό εργαλείο ή στον τρίφτη και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Εκεί ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το mix πιπεριών, το σουμάκ, τους κύβους και ανακατεύουμε καλά (εγω χρησιμοποιώ το γουδί) μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να γινουμε παχύρευστη κρέμα. Τη ρίχνουμε στο πυρέξ και φροντίζουμε το κοτόπουλο να είναι καλά καλυμμένο με τη "κρέμα". Προσθέτουμε και τη δάφνη και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα όπως είναι το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 1 μιση ώρα περίπου, ελέγχοντας τα τελευταία λεπτά.
Χμμμ... Δυνατές γεύσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερακλίδικο φαγητάκι!!
;-)
Καλό βράδυ, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
Τι ωραίο πιάτο και τη ωραία παρουσίαση που έχεις σήμερα Αριάδνη μου!!Άριστα σου βάζω με την καρδιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπώ το κοτοπουλο, λατρευω τα μανιταρια! θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσει το κοτοπουλο, πιο πολύ απ' το κρέας..να σκεφθεις... !!! καλή επιτυχία στην συνταγή!!...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλές γιορτές!!
Ωραίο το κοτόπουλο με τα μανιτάρια,ένα πιάτο φουλ γευστικό και χορταστικό Αριάδνη μου.Είμαι σίγουρη ότι αυτό που το απογειώνει στη γεύση του είναι το μείγμα πιπεριών...κάτι ξέρω φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το κοτόπουλο απέκτησα τραύμα στο στρατό, ήταν σχεδόν το μόνο κρέας που μας μαγείρευαν. Ευτυχώς το πλήγμα στις σχέσεις μας δεν ήταν ανεπανόρθωτο χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια Αριάδνη!
πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλές γιορτές!!
Φαίνεται πεντανόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Πολύ ωραίο πιάτο Αριάδνη...και οι προσθήκες μπαχαρικών που έκανες το απογείωσαν!!! Κέρδισες κουπονάκι και περιμένω μέιλ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
ツ Hummmm... tudo de bom!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήO Natal é a data mais linda do ano...
relembra que...
o menino Jesus está no nosso coração...
então a nossa esperança se renova!...
❊..(
✿.(,)
❊|::::|.☆¸.¤ª“˜¨
✿|::::|)/¸.¤ª“˜¨˜“¨
❊|::¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
⋯ ✰ ⋯
FELIZ NATAL!!!
✿╯BOAS FESTAS!!!
╰✿╮
Καλά Χριστούγεννα και πολλά γλυκά φιλιά! (περαστικά να είναι, μέσα από την καρδιά μου, διάβασα την ανάρτηση σου..)
ΑπάντησηΔιαγραφή