Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πίτα θα γίνουμε...με σουβλάκια!

Εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου και δεν αντιστάθηκα να ρωτήσω το πως έγινε.
Η Κίκα απο το migdala.gr έχει έμπνευση. Έκανε σπιτικά σουβλάκια, φωτογράφισε το πιάτο και το μοιράζεται μαζί μας.

Ένα τρυφερό φιλετάκι χοιρινό
Σκόνη τσίλι
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Δύο πιτούλες
Τηγανητές πατάτες
Λίγες φετούλες ντομάτα
Τριμμένο πικάντικο τυράκι

Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτακια το πλένουμε με κρύο νερό. Σε ένα μπολάκι μαρινάρουμε τα χοιρινά κομματάκια με σκόνη τσίλι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Μετά απο λίγα λεπτά ψήνουμε στο γκριλ το οποίο το έχουμε βάλει να 'κάψει' στο μάτι και βάζουμε τα κομματάκια και τα ψήνουμε αναλόγως της αρέσκειας μας. Μετα τηγανίζουμε τις πατατούλες με ελαιόλαδο προσθέτοντας ρίγανη και αλάτι. Όταν τελειώσει το τηγάνισμα και μείνει λίγο λαδάκι-βάζουμε τις πίτες και τις ψήνουμε. Εφόσον συγκεντρώσουμε όλα τα υλικά, τοποθετούμε τις πίτες σε μια πιατέλα βάζουμε αν θέλουμε κέτσαπ - μουστάρδα και φέτες ντομάτας και βάζουμε το κρέας και τις πατατες απο πανω με το τριμμενο τυρακι

Καλή μας όρεξη

6 σχόλια: