Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Jamie Oliver: «Πάψτε να ταΐζετε "σκουπίδια" τα παιδιά σας»



Εξοργισμένος είναι ο κορυφαίος Βρετανός σεφ αλλά και διατροφολόγος Jamie Oliver με τις οικογένειες που, όπως λέει, «τρέφουν τα παιδιά τους με διατροφικά σκουπίδια τύπου junk-food ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν χρήματα να μαγειρέψουν, ενώ την ίδια στιγμή στο σαλόνι τους έχουν μια υπερσύγχρονη τηλεόραση 42 ιντσών».


«Το ποιοτικό και υγιεινό φαγητό δεν είναι απαραίτητα ακριβό», ισχυρίζεται για άλλη μια φορά ο Oliver ο οποίος εδώ και χρόνια έχει ανοίξει πόλεμο στο junk food και ειδικότερα όσον αφορά τα παιδιά, «ένα γεύμα από τα χαμπουργκεράδικα και τις πιτσαρίες κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα καλομαγειρεμένο και ποιοτικό φαγητό στο σπίτι».

«Το πρόβλημα είναι πως είναι τελείως ανίδεοι να διαχειριστούν με τον σωστό τρόπο ένα χαμηλό προϋπολογισμό, ενώ μπορούν ακόμη και με αυτόν να έχουν μια γευστικότατη αλλά και απολύτως υγιεινή διατροφή», συνεχίζει ο διάσημος σεφ, κατακεραυνώνοντας τους ανεύθυνους γονείς.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Jamie Oliver έχει γυρίσει κυριολεκτικά τις πλέον φτωχές περιοχές του πλανήτη, διδάσκοντάς τους πώς να έχουν την τέλεια διατροφή με τα ελάχιστα διαθέσιμα εισοδήματα, με γεύματα εξαιρετικά παρά το χαμηλό κόστος, ενώ ιστορική έμεινε και η καμπάνια του στα σχολεία των ΗΠΑ που παρουσιάζει δραματικό ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας.

«Αυτό που με θυμώνει περισσότερο» λέει λάβρος ο Oliver σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είναι το ότι επτά στις δέκα οικογένειες που επικαλούνται οικονομικά προβλήματα, ξοδεύουν πολλά περισσότερα χρήματα στα φαγητά-σκουπίδια από τα σούπερ-μάρκετ και τα fast-food, αντί να μαγειρέψουν με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Πηγή: zougla.gr

4 σχόλια:

  1. ωραία τα λεει.. πολυαγαπημενος..και ξερει καλά την δουλειά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι και δικός μου αγαπημένος!
      Κατα καιρούς έχει πει πολύ σωστά πράγματα, θα τα συλλέξω και θα τα παρουσιάσω και απο δω! Καλως τη :)

      Διαγραφή
  2. Κάτι ξέρει ο Jamie. Με λίγα χρήματα μπορεί κάποιος να μαγειρέψει νόστιμα, αλλά προπάντω υγιεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Βρετανός ξεχωρίζει και υποστηριζει και τη μεσογειακή κουζίνα :)

      Διαγραφή