Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Πέρκα με πατάτες και ντομάτα

Κυριακή των Βαϊων και το μενού έχει ψάρι.
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:

4 φιλέτα πέρκας
4 ντομάτες τριμμένες
6 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κρεμμύδια μεσαία αλεσμένα
1  1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα φιλέτα. Απο πάνω ρίχνουμε το λιωμένο κρεμμύδι, να πάει παντού, μαζί με τις ντομάτες. Βάζουμε περιμετρικά και τις πατάτες , κομμένες σε κύβους. Έπειτα ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τους 2 κύβους λαχανικών θρυμματισμένους, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά και οι ντομάτες. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά. Το ψάρι ψήνεται γρήγορα, οι πατάτες ίσως σας παιδέψουν.

7 σχόλια:

  1. Από τα στοιχεία που δίνεις πρέπει να είναι πολύ γευστικό πιάτο !!
    Ευχαριστούμε πολύ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα έλεγα όχι για ένα πιατάκι κοριτσάκι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κόλασε μας Αριάδνη !!! ευχαριστούμε για τις ιδέες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα ψάρια και τα καταναλώνουμε συχνά!!!!! Αρωματική και ιδιαίτερα νόστιμη φαίνεται η συνταγή σου!!!!!! Σύντομα θα την κάνω!!!!
    Καλή Ανάσταση να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ερωτηση...με το κρεμμυδι δεν πρασινιζει το ψαρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι :) Ίσως επειδη είναι ξερό και όχι πράσινο! Σας ευχαριστω όλες για τα σχολια :) Φιλια

      Διαγραφή