Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Μαγειρίτσα

Καλή μας όρεξη!
Θα σας δώσω τη συνταγή που κάνω για 10-12 άτομα

Μισή συκωταριά βρασμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
Εντεράκια
Κοιλιά
1 μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
2 μιση κούπες ρύζι καρολίνα
Χυμό απο 2  λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

Βράζουμε τη συκωταριά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει τη κόβουμε σε μικρά κομματάκια και κρατάμε το ζουμί.

Το καθάρισμα στα εντεράκια είναι μια ολόκληρη "ιεροτελεστία" που θα σας την έδειχνα σε βίντεο, αλλά ξέμεινα απο μπαταρία. Παίρνω ένα ξυλάκι απο σουβλάκι και γυρίζω το εσωτερικό του εντέρου απο έξω, έτσι ώστε να φύγουν τα υπολείμματα. Ξεπλένω με νερό τα εντεράκια. Τρίβω με χοντρό αλάτι τα εντεράκια και τα ξεπλένω με νερό, 3 φορές. Τα αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο βυθισμένα σε ξύδι και χυμό απο λεμόνι. Ξεπλένω και κόβω σε κομμάτια.

Και η κοιλιά θέλει βίντεο, αλλά εξήγησα πιο πάνω τους λόγους. Απ την πλευρά με τις ίνες, βγάζω με το χέρι ό,τι κίτρινο υπάρχει...Ξεπλένουμε καλά και απο τις δυο πλευρές και τρίβουμε με χυμό απο λεμόνι και την κόβουμε σε κομματάκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ζουμί που βράσαμε τη συκωταριά, τα εντεράκια και την κοιλιά καθαρισμένα να βράσουν. Αμέσως μετά ρίχνουμε τη συκωταριά και το ρύζι. Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον άνιθο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμο απο τα λεμόνια.

1 σχόλιο:

  1. Έχει μια διαδικασία αλλά μου αρέσει πολύ η μεγειρίτσα! Δυστηχώς δεν την τρώνε όλοι! Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή! Και του χρόνου Αριάδνη μου!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή