Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Γαύρος με φρέσκια ντομάτα και τσίπουρο!

Ένας φανταστικός ουζομεζές και όχι μόνο!
Για 3 άτομα θα χρειαστούμε:

Μισό κιλό γαύρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λίγη σκόνη σκόρδου
1 σφηνάκι τσίπουρο ή ούζο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Ελαιόλαδο

Φιλετάρω το γαύρο (κόβω το κεφάλι, βγάζω τα εντόσθια και τη ραχοκοκκαλιά του ψαριού)

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ρίχνω τις ντομάτες και το φιλεταρισμένο γαύρο. Το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το μαιντανό και το σφηνάκι με το τσίπουρο. Σε λιγότερο απο 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο. Ταιριάζει με φρεσκοψημμένο ψωμάκι.

5 σχόλια:

  1. Ε, αυτό σηκώνει μπόλικο ουζάκι, δεν το συζητώ!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το κρατάω να το κάνω κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουζάκι και σκορδάκι θα το αρωματίσουν πολύ όμορφα το πιάτο!! Άρχισαν τα καλοκαιρινά μεζεδάκια λοιπόν!! Θα το προτιμήσω με χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τρελαινομαι για γαύρο!! τέλειος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή