Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια

Νηστίσιμο πιάτο και απολαυστικό απο τα χεράκια της Κατερίνας!
Οι αναλογίες που θα σας δώσω είναι για το παραπάνω σκεύος μεσαίου μεγεθους.

Μισό κουτάκι λαζάνια
Μισό κιλό σπανάκι
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κύβο λαχανικών
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
Τριμμένα τυριά

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε το σπανάκι, τον κύβο λαχανικών, τα μανιτάρια, την κόκκινη πιπεριά και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν ελαφρώς.  Σε ένα ταψάκι απλώνουμε λίγα λαζάνια, ρίχνουμε λίγο απο το σπανάκι και λίγη κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση απο λαζάνια, απο πάνω λίγο σπανάκι και λίγη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε μέχρι όσο μας πάρει το ταψί. Στην πρωτελευταία στρώση σπανάκι και κρέμας γάλακτος ρίχνουμε λίγο τριμμμένο τυρί. Στο τέλος σκεπάζουμε με μια στρώση λαζάνια και ρίχνουμε τη δεύτερη κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε ζεστάνει και το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

4 σχόλια:

  1. Νοστίσιμο μεν
    χορταστικό δε!

    Καλό βράδυ :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νηστίσιμο, απολαυστικό και απίθανο εμφανισιακά!
    ;-)
    Φιλάκιαααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο πιάτο! Πλούσιο και χορταστικό.Το σπανάκι είναι καλή επιλογή σε αυτό το πιάτο. Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υγειηνο και φαινεται πεντανοστιμο...θα το δοκιμασω :)

    σε περιμενουμε για καφεδακι να γνωριστουμε!
    http://efzin-creations.blogspot.gr/2014/04/coffee-break-and-chat-6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή