Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Πουρές γλυκοπατάτας (καυτερός)

Η συνταγή είναι παραδοσιακή απο τη Λατινική Αμερική.
1 κιλό βραστές γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες
Χυμός απο 1 λάιμ/ lime
Χυμός απο 1 πορτοκάλι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκουβο ή 2-3 πιπερίτσες κόκκινες τσίλι ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι


Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ τις κάνουμε "κρεμούλα". Έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα αρώματα. Αν δεν τον θέλετε spicy αφαιρέστε το μπούκουβο/τσίλι.

10 σχόλια:

  1. γλυκοπατατα δεν εχω δοκιμασει ποτε. να η ευκαιρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αριάδνη μου!!
    Η αλήθεια είναι ότι με τα καυτερά δεν τα πάω καλά...
    αλλά φαίνεται υπέροχος ο πουρές και το χρώμα του είναι ξεχωριστό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά θα προτιμήσω την spicy εκδοχή του.
    Μαγειρεύω συχνά γλυκοπατάτες, συνήθως στον φούρνο με κάποιο κρεατικό, αλλά και σαν πουρές είναι υπέροχες!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται τέλειο!!!
    Καλό απόγευμα
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πω την αλήθεια μου ο πουρές δε με συγκινεί ιδιαίτερα, αυτό όμως φαίνεται καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα μου αρέσει σαν ιδέα και το ότι είναι καυτερό το κάνει ακόμα καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αα τέλεια ιδέα για συνοδευτικό! Την αγαπώ πολύ την γλυκοπατάτα τελευταία, η συνταγή αυτή δεν θα μου ξεφύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κι εγώ θα προτιμούσα την καυτερή της εκδοχή. Το κάνω pin για δοκιμή και είμαι σίγουρη ότι θα κάνω εντύπωση! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λατρεύω τις γλυκοπατάτες,μου αρέσει πολύ αυτή η πικάντικη συνταγή!!! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή