Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Κριθαρότο κόκκινο!

Νηστίσιμο αλλά και μη!
Για 2 άτομα θα χρειαστούμε

250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ξερό
Χυμό ντομάτας (μισό κουτάκι)
1 ποτήρι Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου/κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Ένα σφηνάκι λευκο κρασί
Θυμάρι
Κόλιανδρος
Καπνιστή πάπρικα
Μαϊντανός

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε και το κριθαράκι να ροδίσει ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σφηνάκι με το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς, για να μη μας κολλήσει και να αρχίσει να χυλώνει το ζυμαρικό μας. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και το μαϊντανό. Σερβίρεται με φέτα ή κίτρινο τυρί.



3 σχόλια:

  1. το καλυτερο και γρηγορο φαγακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πεντανόστιμο Αριάδνη !!! Και μου αρέσει που έχει το ζουμάκι του μπόλικο !!! Εγώ δεν ξέρω πως τα καταφέρνω αλλά πάντοτε μου στεγνώνει ... ☺ !!! Θα δοκιμάσω την εκδοχή σου μήπως και τα καταφέρω καλύτερα ... !!! Καλό σου βράδυ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω για τα σχόλια :) Λίγο παρα πάνω νεράκι ή ζωμό να βαζεις πάντα

      Διαγραφή