Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Mix τεσσάρων πιπεριών

Τέσσερα διαφορετικά χρώματα και αρώματα.
Σε ένα απο τα πιο αγαπημένα μου μπαχαρικά εξελίσσεται το πιπέρι. Οι κόκκοι του ειδικά και το άρωμά τους είναι μαγευτικό. Και τα τέσσερα πιπέρια προέρχονται απο το ίδιο φυτό, αλλά έχουν μαζευτεί διαφορετικές εποχές. Μπορείτε να κοπανήσετε με το γουδοχέρι λίγους κόκκους και να αρωματίσουν εξαιρετικά κάθε φαγητό. Σύμφωνα με το anatoli-spices.gr "Λόγω της ιδιαίτερης πικάντικης γεύσης του, το πράσινο πιπέρι θερμαίνει το σώμα και βοηθά στην πέψη, καθώς περιέχει την πιπερίνη, συστατικό που εμπεριέχεται και σε χάπια κατά των στομαχικών δυσλειτουργιών. Επίσης, μετά από έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι το κόκκινο πιπέρι μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων. Το κόκκινο πιπέρι μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει τις μεταγευματικές καύσεις, ιδίως σε όσους δεν συνηθίζουν να το τρώνε".

3 σχόλια:

  1. Προσωπικά, το λατρεύω!!! Σε όλες του τις αποχρώσεις!!
    Φιλάκια πολλά, γλυκιά μου!
    Καλό βράδυ!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω όλα τα χρώματα πιπεριών στο ντουλαπάκι μου! Τα χρησιμοποιώ παντού, ειδικά το κόκκινο πιπέρι καγιέν! Πάρα πολύ πικάντικο αλλά νοστιμίζει τα πάντα σε μικρές ποσότητες!

    Καλημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή