Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Καπνιστή πάπρικα

Η καπνιστή πάπρικα προέρχεται απο την αποξήρανση της κόκκινης πιπεριάς που έχει αλεστεί και καπνιστεί.
Σύμφωνα με το bachari.gr οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Αποτελείται ακόμα από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, που οφείλει την καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.
Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν το καροτενοειδές λυκοπένιο, η κατανάλωση του οποίου έχει  αντιστρόφως συσχετιστεί με την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και  του παγκρέατος. Τα οφέλη της πιπεριάς στην καρδιαγγειακή λειτουργία προέρχονται και από τις διαιτητικές ίνες  που περιέχει, οι οποίες συμβάλουν την μείωση της ολικής  και της κακής χοληστερόλης και στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος.

10 σχόλια:

  1. Αγαπάμε πάπρικα!!!
    ;-)
    Φιλιά πολλά!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό Απριλη μήνα κορίτσι με το όμορφο όνομα!

    Από τα πλέον αγαπημένα μου υλικά είναι η πράπρικα που σήμερα μάς προτείνεις...

    Ο blogger με έχει σε καραντίνα και δεν μπορώ, δυστυχώς, να εγγραφώ μέλος του blog σου, αλλά που θα μού πάει; Θα τον νικήσω κάποια στιγμή! :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες!
      Δεν πειράζει, την επόμενη φορα :) Φιλια σε όλους

      Διαγραφή
  3. Από τα ωραιότερα μπαχαρικά που υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!!!! Χρησιμοποιώ πολύ συχνά την πάπρικα και χαίρομαι που έμαθα κάτι παραπάνω!!!!!
    Καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!!!! Χρησιμοποιώ πολύ συχνά την πάπρικα και χαίρομαι που έμαθα κάτι παραπάνω!!!!!
    Καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ti tha kaname xwrisa autes tis nostimies :P agapw paprika! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή