Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ριζότο με κάρυ και κουρκουμά

Χυλωμένο νηστίσιμο ή όχι και αρωματικό!
Για 2 άτομα θα χρειαστούμε:

1 μισή κούπα ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου/κρεατικών
1 σφηνάκι λευκό κρασί/ρετσίνα
1 κούπα νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Κουρκουμά
Ελαιόλαδο

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μετά απο λίγο ρίχνουμε το ρύζι. Σβήνουμε με το σφηνάκι ρετσίνας και ρίχνουμε την κούπα με το ζωμό. Ανακατεύουμε τακτικά για να μη μας κολλήσει και ρίχνουμε λίγο ακόμη νερό, αν βλέπουμε ότι δεν είναι έτοιμο το ριζότο. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και του κουρκουμά. Σερβίρουμε με φετούλα και μαργαρίνη.

6 σχόλια: