Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι και το μπρόκολο

Ακολουθεί σούπερ tip δοκιμασμένο της γιαγιάς.
Όταν βράζουμε αυτά τα λαχανικά και ιδιαίτερα το κουνουπίδι, η μυρωδιά κατα τη διάρκεια του βρασμού δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Γι αυτό λοιπόν πριν αρχίσουν να βράζουν στίβουμε χυμό απο μισό λεμόνι φρούτο και το ρίχνουμε μέσα στο νερό, αλλά προσθέτουμε και την "κούπα" απο το μισό λεμόνι, όπως είναι με τη φλούδα. Αν πρόκειται για πολύ μεγάλη κατσαρόλα χρησιμοποιείστε ένα λεμόνι και όχι μισό.

9 σχόλια:

  1. Ναι ε? Λεμόνι? Θα το δοκιμάσω το βράδυ που θα βράσω το μπροκολάκι μου, γιατί το μεσημεριανό το "μυρωδάτο" το έφαγα κιόλας!
    Φιλάκιαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η συμβουλή σου!!!! καλό το μπρόκολο αλλά από μυρουδιά άσε ..... Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το ήξερα! Κι είναι πολύ χρήσιμο!!
    Ευχαριστούμε Αριάδνη μου!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μυρωδιά των συγκεκριμένων λαχανικών είναι όντως ενοχλητική. Καλή συμβουλή Αριάδνη μου, θα την ακολουθήσω την επόμενη φορά! Καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλάκα κανεις???? Κ έχω μπρόκολο να κάνω σαλάτα αύριο. Ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό θα το δοκιμάσω γιατί πολύ άσχημα μυρίζει το κουνουπίδι σας ευχάριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα το δοκιμάσω κι εγώ! Αγαπάμε πολύ μπρόκολο και κουνουπίδι οπότε ναι, χρειάζεται κάτι για το μόνο τους αρνητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άκου κολπο! Δεν το ήξερα και είναι πολύ χρήσιμο! Ευχαριστούμε! Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή